Fonds

Fonds 2018-01-05T12:28:19+00:00

Het Afval loont Fonds

Het Afval loont Fonds Barendrecht helpt inwoners van Barendrecht die het écht nodig hebben! Wil je meehelpen? Lever dan je afval in voor het fonds. Lees hieronder hoe het werkt.

Afval loont heeft in Barendrecht vanaf januari 2018 een eigen spaarfonds. Dit nieuwe fonds wordt volledig ingezet voor acute hulp aan individuen en gezinnen in Barendrecht. Het project streeft er naar waarde toe te voegen aan de maatschappij met afvalsparen, waarbij zoveel mogelijk mensen of gezinnen uit Barendrecht geholpen kunnen worden. Dat willen we graag samen met de inwoners van de gemeente Barendrecht realiseren. Hoe meer afval wordt gedoneerd, des te meer mensen kunnen we helpen.

Hoe kun je meesparen voor het fonds?
Je kunt dit op drie manieren doen:

  • Via de “sparen voor” functie: in je Afval loont account kun je het fonds als persoonlijk spaardoel instellen. De waarde van al het afval dat jij inlevert gaat naar het fonds;
  • Via de “doneren aan” functie: in je Afval loont account kun je via de doneren aan functie een door jouw gekozen bedrag doneren aan het fonds;
  • Via het algemene spaardoel in de filialen: wanneer je in een filiaal komt en zegt dat de waarde van het afval aan het algemene doel gedoneerd mag worden, dan gaat de waarde automatisch naar het Afval loont Fonds.

Wie worden er precies geholpen?
Het fonds streeft ernaar zo veel mogelijk mensen uit de gemeente Barendrecht te helpen die dit acuut nodig hebben. Iedere hulpvraag wordt apart beoordeeld, maar om voorbeelden te geven kan er gedacht worden aan:

  • Kinderen die niet op schoolreisje kunnen i.v.m. geld, terwijl hun hele klas dit wel kan;
  • Personen die acuut medicijnen nodig hebben, maar niet het geld hebben om deze direct te betalen;
  • Ouderen die naar een georganiseerde ouderendag willen, maar slecht te been zijn en geen geld hebben voor de taxi.

Zelf hulp nodig of kent u iemand die dit nodig heeft?
Voor het fonds werken wij samen met de welzijnsorganisaties stichting Velerlei en stichting KijkopWelzijn. Deze stichtingen bepalen wie er in aanmerking komen voor hulp. Als u zelf hulp nodig heeft of iemand kent die dit nodig heeft, dan kan er contact opgenomen worden met deze stichtingen. Zij zullen volledig anoniem omgaan met de hulpvraag en deze beoordelen. Persoonsgegevens van geholpen inwoners zullen nooit gedeeld of verstrekt worden. Het gaat hier om hulpvragen voor bedragen tot maximaal €50,- per persoon per jaar. Hulp aanvragen kan via:

Stichting Velerlei                            Stichting KijkopWelzijn
velerlei@hotmail.com                   info@kijkopwelzijn.nl
http://www.velerlei.org                http://www.kijkopwelzijn.nl