Nieuwe directeur Afval loont

Marc ten Oever wordt nieuwe directeur van Afval loont

Rotterdam, 16 november 2018

Met ingang van 1 december 2018 wordt Marc ten Oever benoemd tot directeur van Afval loont. Aan het eind van dit jaar zal oprichter en huidig directeur Jørgen van Rijn terugtreden.

Jørgen van Rijn heeft zelf aangegeven, na 8 jaar Afval loont, toe te zijn aan een nieuwe uitdaging in de circulaire economie. “Werken met sociale ondernemingen heeft me gepakt en in deze sector wil ik graag verder”, aldus Van Rijn.

Marc ten Oever is meer dan twee jaar werkzaam als Operationeel Manager en krijgt het vertrouwen van de aandeelhouders om Afval loont naar de volgende fase te leiden. Jørgen van Rijn blijft aandeelhouder van Afval loont.

De aandeelhouders en medewerkers danken Jørgen voor zijn inzet en doorzettingsvermogen waarmee hij dit unieke inzamelconcept heeft uitgedacht en in de afvalmarkt heeft gezet.

Marc ten Oever heeft brede managementervaring bij diverse bedrijven. De afgelopen 2,5 jaar heeft hij bij Afval loont samen met Jørgen van Rijn gewerkt aan de verdere ontwikkeling van Afval loont en was hij P&L verantwoordelijk voor de werkmaatschappijen van Afval loont.

Marc ten Oever, de nieuwe directeur van Afval loont.

Over Afval loont
Afval loont is een sociale onderneming en is gestart in 2011 op initiatief van Jørgen van Rijn. Afval loont is een innovatief inzamelconcept waarbij consumenten direct per kilogram ingeleverd gescheiden huishoudelijk afval worden betaald. Er is meer dan 12 mln. kilo aan gescheiden grondstoffen ingeleverd en meer dan € 830.000 gespaard. In de filialen werken mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

Spaarders leveren dagelijks afval in zoals papier, karton, textiel, kunststof, kleine elektrische apparaten, blik, metaal of frituurvet bij de lokale filialen van Afval loont. Het bedrijf is op dit moment actief in Rotterdam-Hoogvliet, Barendrecht, Noordwijk, Schiedam en Den Haag. Inwoners, verenigingen, scholen, goede doelen en instellingen van deze gemeenten kunnen meedoen aan het afval spaarsysteem. De vergoedingen liggen tussen de 3 en 15 eurocent per kilo. Dit levert een huishouden gemiddeld 30 euro per jaar op. Ook is het mogelijk om het spaartegoed te doneren aan lokale buurthuizen, sportverenigingen of goede doelen waaronder de Voedselbank. Impact investeerder Social Impact Ventures Nederland, afvalbedrijf Renewi en adviesbureau RebelGroup zijn, buiten Jørgen van Rijn mede-eigenaren van Afval loont. www.afvalloont.nl

Facebook Afval loont

Twitter Afval loont

LinkedIn Afval loont

LinkedIn Marc ten Oever

 

By | 2018-12-14T17:35:17+02:00 november 16th, 2018|Home, Nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Nieuwe directeur Afval loont