DUBBELE VERGOEDING VOOR FLES, FLACON EN DOP

Bij Afval Loont in Barendrecht levert uw (plastic) fles, flacon en dop nu het dubbele op. Het lokale afvalverzamelingsbedrijf met verschillende vestigingen betaalt € 0,26 per kg. Op grote petflessen van dranken zit statiegeld. Deze worden teruggebracht naar de supermarkt. Op de andere plastic flessen en flacons zit geen statiegeld, waardoor deze flesjes vaak bij het restafval of als zwerfafval op straat belanden. PET wordt – net als veel andere kunststoffen – gemaakt uit ruwe aardolie. Door fles, flacon en dop te recyclen, wordt op fossiele grondstoffen bespaar en vermindert de CO2 uitstoot.

Door fles, flacon en dop in te zamelen, kunnen ze apart worden verwerkt voor hergebruik. Daarom is Afval Loont met de actie “FLES, FLACON en DOP” gestart. Normaal krijgt men €0,13 per ingeleverde kg voor het PMD. Dit is plastic, metalen en drankkartonnen. Nu krijgt de aanbieder € 0,26 per kg voor fles, flacon en dop. Afval Loont heeft de actie onder de bestaande klanten al bekendgemaakt, maar hoopt ook andere Barendrechters te verleiden om hun fles, flacon en dop voortaan op één van de drie adressen in te leveren.

Medewerker Belinda Gouw is het vaste gezicht van Afval Loont aan Achterom in Barendrecht. De vaste klanten zamelen al volop flessen, flacons en doppen in. ‘’De fles, flacon en dop actie slaat in Barendrecht aan. De inwoners zijn zich ervan dat Petflessen volledig recyclebaar zijn en dat het dus goed is voor het milieu om deze apart aan te bieden. Uiteraard helpt het dat wij een dubbele vergoeding betalen. Veel mensen doneren het geld aan een goed doel zoals KijkopWelzijn, de Stichting Present Barendrecht of aan hun favoriete sportclub anderen kunnen het geld goed gebruiken als aanvulling. Iedereen kan zich zelf aanmelden maar kan dat natuurlijk ook voor een goed doel. Er zijn al een heel veel goede doelen bij ons aangemeld’’

De flessen en flacons kunnen met doppen en al worden ingeleverd. ‘’We hebben het liefst dat de flessen, flacons en doppen in doorzichtige zakken wordt aangeboden”, vertelt Belinda Gouw. ”Wij bekijken dan of het voldoet aan onze voorwaarden. Er mogen bijvoorbeeld geen doppen van spuiten of ander medisch afval tussen zitten. Vervolgens laten wij de flessen, flacons en doppen wassen waarna deze op kleur wordt gesorteerd het kan dan bijvoorbeeld gebruikt worden als grondstof voor een 3D-printer. Er kunnen bijvoorbeeld producten zoals skateboards of meubels van gemaakt worden.’’

Afval Loont kan absoluut geen doppen van spuiten of ander medisch afval aannemen. Dit geeft een te hoog risico op naalden. Een naald kan leiden tot een “prikincident” en brengt een groot risico met zich mee voor de medewerkers. Wordt dit bij controle geconstateerd, dan wordt de gehele partij geweigerd.

Wil je een grote hoeveelheid (meer dan 10 kg) inleveren in Carnisselande? Laat het dan van tevoren weten op info@afvalloont.nl. Dit in verband met de beschikbare ruimte in dit filiaal. Bij voorkeur grote hoeveelheden inleveren bij ons filiaal aan Achterom in het centrum van Barendrecht.

De vestigingen van Afval Loont zijn te vinden aan Achterom 9, Voordijk 273 en Kruising Hudighaven-Van der Vormhaven in Barendrecht-Carnisselande.

Bron: www.barendrechtsdagblad.nl 

By | 2018-10-12T15:42:16+02:00 oktober 12th, 2018|Nieuws|Reacties uitgeschakeld voor DUBBELE VERGOEDING VOOR FLES, FLACON EN DOP

About the Author: