Spannende tijden voor Afval loont Barendrecht

Spannende tijden voor Afval loont Barendrecht

Op dinsdag 2 april wordt tijdens een raadsvergadering in Barendrecht besloten over het nieuwe Beleidsplan Afval en Grondstoffen 2019 – 2023 van de gemeente Barendrecht. Hierin is Afval loont niet meegenomen. Deze Raadsvergadering is publiekelijk toegankelijk. Ben je geïnteresseerd wat er wordt besloten en hoe jouw partij hierover denkt, dan kun je dus aanwezig zijn.
 
Wij zullen zeker aanwezig zijn want wij zijn belanghebbende, dus wellicht tot dinsdag op het gemeentehuis in Barendrecht.

Wanneer?
Datum: dinsdag 02 april 2019
Starttijd: 20:00

Locatie: Raadszaal

Het is publiekelijk toegankelijk.

Klik op de knop hieronder om naar de agenda en stukken van de raadsvergadering te gaan. Het is ook mogelijk om via deze link de vergadering live te volgen of achteraf te beluisteren.

Beleidsplan Afval en Grondstoffen 2019-2023
De afgelopen jaren is Afval loont van waarde geweest voor het stimuleren van afvalscheiding en het creëren van bewustwording bij inwoners. De landelijke VANG-doelstelling wordt echter met Afval loont niet behaald. De vier jaar geleden gestarte pilot met Afval loont wordt daarom beëindigd. Er zijn echter bij het starten van de pilot tussen de gemeente en de organisatie Afval loont afspraken gemaakt als de pilot zou worden beëindigd. De gemeente Barendrecht staat garant voor de mensen met afstand tot de arbeidsmarkt die op dit moment bij Afval loont werkzaam zijn. Deze mensen krijgen een plek aangeboden in reguliere werkzaamheden van de NV BAR-Afvalbeheer en domein Beheer en Onderhoud, bij Opnieuw & Co of via de arbeidsmakelaar op een andere plek in de gemeente Barendrecht. Daarnaast zijn er nu veel verenigingen die hun grondstoffen bij Afval loont brengen en daar opbrengsten uit krijgen. Voor hen moet er een regeling komen voor een periode van twee jaar waarmee verenigingen, die grondstoffen inzamelden en die bij Afval loont inleverden, worden gecompenseerd. Deze afbouwregeling is gebaseerd op de inzamelingsresultaten van deze verenigingen in de afgelopen jaren. De regeling kost de gemeente Barendrecht jaarlijks ongeveer € 10.000 – € 15.000.

*Bron: Beleidsplan afval en grondstoffen 2019 – 2023 Gemeente Barendrecht Van Afval naar Grondstoffen

By | 2019-04-02T13:21:06+02:00 april 2nd, 2019|Nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Spannende tijden voor Afval loont Barendrecht

About the Author: