Partners van Afval loont

Partners van Afval loont 2017-02-13T15:56:51+00:00

RebelGroupRebelGroup: is een toonaangevend adviesbureau uit Rotterdam. De nichemarkt van Rebel is publiek-private samenwerking. Rebel is een platform van ondernemers en is continu op zoek naar innovatieve concepten en ondernemingen die bijdragen aan een betere wereld. Rebel heeft een ruime (internationale) track record in de afval- en recyclingbranche bij zowel het opzetten van nieuwe recyclingbedrijven als het ondersteunen van overheden in het realiseren van hun duurzaamheidsagenda. Geen verrassing dus dat Rebel graag helpt bij de verdere uitrol van Afval loont.


Van GansewinkelVan Gansewinkel: is zowel afvaldienstverlener als grondstoffenleverancier. Haar thuismarkt betreft de Benelux, maar Van Gansewinkel is ook actief in landen zoals Duitsland, Frankrijk, Portugal, Tsjechië, Polen en Hongarije. Veel mensen kennen Van Gansewinkel vooral van de blauwe vuilniswagens. Dagelijks zijn er dan ook meer dan 1.500 voertuigen onderweg om afval in te zamelen bij bedrijven, instellingen, gemeenten en burgers. Maar Van Gansewinkel is veel meer dan een traditionele inzamelaar. Vanuit een ruime ervaring en gedegen innovatieve kennis ontwikkelt Van Gansewinkel steeds weer efficiënte, klantgerichte en toekomstbestendige oplossingen. Wij denken daarbij niet in afvalstromen, maar in grondstofstromen. Immers, in het afval van vandaag groeit de grondstof voor de producten van morgen. Dat is de manier om de toenemende grondstoffen schaarste het hoofd te bieden. Een business model waarin ecologie, economie, innovatie en creativiteit hand in hand gaan. Dat is waar wij in geloven. Vanuit deze doelstelling heeft van Gansewinkel er dan ook overtuigd voor gekozen om partner te worden van Afval loont!


social-impact-ventures-nlSocial Impact Ventures: gelooft in de kracht van ondernemerschap voor het oplossen van sociale en milieuvraagstukken. De huidige generatie heeft dringend nieuwe, innovatieve oplossingen nodig voor maatschappelijke uitdagingen zoals milieubehoud, sociale cohesie, economische ontwikkeling, toegankelijkheid van de arbeidsmarkt en betaalbare gezondheidszorg. Impactgerichte ondernemers zijn in staat de innovatie te brengen die nodig is voor een meer inclusieve, duurzame economie en maatschappij in Nederland. Social Impact Ventures ondersteunt veelbelovende Nederlandse sociale ondernemers met groeikapitaal en doeltreffende ondernemersinstrumenten, zodat zij hun potentieel ten volle kunnen benutten en in staat worden gesteld wezenlijke (systemische) verandering teweeg te brengen. Afval loont is een schoolvoorbeeld van een sociale onderneming die impact op zowel ‘people’ als ‘planet’ realiseert en tevens een systeemverandering op gang brengt, door de gedragsverandering (waarde geven aan afval) die zij bewerkstelligt. Een logische keuze dus voor Social Impact Ventures om te investeren in Afval loont.


Voedselbanken Nederland: Een groeiend aantal mensen maakt gebruik van de noodhulp van de voedselbanken. De grootste uitdaging voor de voedselbanken is om wekelijks een goed gevuld voedselpakket samen te stellen waar hun klanten zo’n twee-en-een-halve dag mee vooruit kunnen. Het streven is om producten uit elke schijf van de Schijf van Vijf te leveren. Omdat voedselbanken afhankelijk zijn van donaties is dat nog lang niet altijd mogelijk. Meer info www.voedselbankennederland.nl


logo-wecycleWecycle: Wecycle wil, net als Afval loont, zoveel mogelijk elektrische apparaten en energiezuinige verlichting (e-waste) inzamelen en garandeert een optimale recycling. Hierdoor komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht en hoeven er minder primaire grondstoffen te worden onttrokken aan de natuur.


Social Enterprise NL: Social Enterprise NL is aanjager van de groeiende beweging van sociaal ondernemers die werken aan de economie waarin voor iedereen winst wordt gecreëerd. Social Enterprise NL wil een Nederlandse social enterprise beweging tot stand brengen met grote maatschappelijke en economische impact. Afval loont heeft zich aangesloten bij deze beweging.


Privacy Preference Center

Cookies

Tracking van internetgedrag en voorkeursgemeente (te kiezen rechtsboven in de site).

_ga, _gid, gemc, PHPSESSID
*

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?

Weet u het zeker?

By disagreeing you will no longer have access to our site and will be logged out.