Samen sparen we de natuur

Iets teruggeven vinden we belangrijk

Social Enterprise 2019-04-30T11:53:23+02:00

Social enterprise

Afval loont is een social enterprise. Sociaal ondernemen is ondernemen met een maatschappelijke missie. Een sociale onderneming levert net als elke andere onderneming een product of dienst en heeft een verdienmodel. Geld verdienen is echter niet het hoofddoel, het is een middel om de missie te bereiken. Het doel van de sociale onderneming is maatschappelijke meerwaarde creëren, ook wel ‘impact’ genoemd.

De impact die Afval loont nastreeft

  • CO2 uitstoot reductie
  • Werkgelegenheid voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt
  • Zoveel mogelijk mensen bereiken en vertellen over het belang van recycling
  • En natuurlijk (samen) geld sparen voor (goede) doelen

De sociale onderneming is wereldwijd een groeiend fenomeen en ook in Nederland groeit deze groep ondernemers met de dag.

Onze medewerkers

Het hart van ons bedrijf zijn onze medewerkers. Wij geloven dat mensen kansen verdienen en willen graag helpen in samenwerking met instanties om mensen ook concreet een plek te geven in onze organisatie. Door het contact met onze spaarders komen mensen uit hun sociale isolement of voelen ze de waardering die klanten helpen met zich meebrengt.

Servicepunt Werk Duin- & Bollenstreek
Servicepunt Werk Duin- & Bolenstreek is één van die instanties waarmee we samenwerken in de regio Noordwijk. Zij hebben ons geholpen aan de juiste medewerkers voor ons filiaal in Noordwijk. Samen met het Servicepunt Werk Duin- & Bollenstreek is onderstaande video gemaakt over werken bij Afval loont.