Spaar het milieu

Spaar het milieu 2017-07-04T16:47:34+00:00

Spaar samen het milieu

Producten die je gebruikt zijn gemaakt van grondstoffen uit de natuur. Deze grondstoffen worden steeds schaarser, omdat ze op raken. De natuur wordt steeds verder leeggeroofd van al haar grondstoffen. Hierdoor worden ze ook duurder. Het wordt dus steeds moeilijker om nieuwe producten te maken. Maar wist je dat ons afval eigenlijk vol zit met bruikbare grondstoffen? Helaas wordt ons restafval veelal verbrand, waardoor waardevolle grondstoffen dus gewoon verloren gaan.

Het goede nieuws is dat tot wel 50% van ons restafval kan worden hergebruikt! Als we dat met elkaar nu eens zouden realiseren! Hiervoor zet Afval loont, de Nederlandse Recycle Bank, zich in. Afval loont heeft als doel de natuur te sparen en recycling te stimuleren. We willen mensen ervan bewust maken dat afval niet waardeloos, maar juist waardevol is.

Door afval beter te scheiden en gescheiden aan te leveren bij een Afval loont filiaal draagt iedere deelnemer zijn steentje bij aan het behoud van de natuur. Ook het bestrijden van armoede en het helpen van mensen die het krap hebben, is onderdeel van een duurzame samenleving. Daarom heeft Afval loont de lokale voedselbanken geselecteerd als haar spaardoel. Het (geld voor het) afval dat wordt ingeleverd door mensen die geen deelnemerspas gebruiken komt voor 50 % ten goede aan de lokale voedselbank en voor 50 % ten goede aan andere lokale goede doelen.

 

Het is een misverstand dat gescheiden afval weer bij elkaar komt en wordt verbrand. Afval loont streeft juist naar meer hergebruik en recycling. Voorbeelden van hergebruik van afval zijn:

Klein Elektrisch

Papier

Privacy Preference Center

Cookies

Tracking van internetgedrag en voorkeursgemeente (te kiezen rechtsboven in de site).

_ga, _gid, gemc, PHPSESSID
*

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?

Weet u het zeker?

By disagreeing you will no longer have access to our site and will be logged out.