Spaar je samen of alleen?

Spaardoelen 2019-04-30T12:00:32+02:00

Spaardoelen

Alle kleine beetjes helpen!
Natuurlijk kun je voor jezelf of voor je eigen gezin sparen. Het kan echter ook leuk zijn om samen met vrienden, buren, familie of de voetbalclub te sparen voor een groter doel. Of spaar voor een algemeen goed doel. Zo steunen wij als algemeen doel de Voedselbank. Maar ook andere goede doelen kun je vinden bij Afval loont.

Actiematig doneren
Bij Afval loont houden we regelmatig actie voor specifieke (goede) doelen. Het is mogelijk om met je spaarsaldo een donatie te doen. Dus stel je hebt € 5,- als spaarsaldo staan, en je wilt een (goed) doel steunen, dan kun je in je MijnAfvalloont omgeving of App aangeven dat je bijvoorbeeld € 2,50 aan een doel wilt doneren. Dit bedrag gaat dan af van jouw saldo en komt bij het (goede) doel erbij.

Meesparen voor een (goed) doel?
Je kunt eenvoudig meesparen met een (goed) doel. Je kunt dit regelen in je eigen account, waarin je een doel kunt kiezen uit een lijst. Staat je (goede) doel er niet tussen? Laat ons het weten.

Hoeveel je ook spaart en waarvoor je ook spaart, alle kleine beetjes helpen. Op onze site vind je hoeveel er door alle spaarders samen al is gespaard in de loop van de jaren. Dit zijn serieuze bedragen die welkom zijn voor gezinnen en maatschappelijke organisaties.

Voedselbank
We krijgen ook mensen in onze filialen die gewoon spullen willen inleveren en klaar. Dat kan. Wij wegen het ingeleverde afval dan net zo in als bij alle andere klanten, maar wij doneren dan 50% van het ingeleverde bedrag aan de Voedselbank en de andere 50% aan lokale initiatieven. De Voedselbank is voor Afval loont in Rotterdam, Den Haag & Noordwijk het algemene spaardoel op dit moment.

Afval loont Fonds Barendrecht
Afval loont heeft in Barendrecht sinds januari 2018 een eigen spaarfonds.  Dit nieuwe fonds wordt volledig ingezet voor acute hulp aan individuen en gezinnen in Barendrecht. Het doel is om zo veel mogelijk mensen te helpen en het toekennen van geld zo efficiënt mogelijk en zonder te veel administratieve rompslomp te laten verlopen.

Geld dat gebruikt wordt voor dit fonds komt uit het gemeenschappelijke spaardoel waarvoor de inwoners van Barendrecht afval kunnen inzamelen. Het project streeft er naar een grote waarde toe te voegen aan de maatschappij waarbij zoveel mogelijk mensen of gezinnen uit Barendrecht geholpen kunnen worden.

Je kunt op drie manieren meesparen voor dit fonds in Barendrecht:

  • Via de ‘sparen voor’ functie: spaarders met een account kunnen het Afval loont Fonds instellen als hun persoonlijke spaardoel
  • Via de ‘doneren aan’ functie: spaarders met of zonder account kunnen de opbrengst van hun ingezamelde afval doneren aan het Afval loont Fonds
  • Via het algemene spaardoel in de filialen: de opbrengst van ingezameld afval door spaarders die geen account hebben wordt automatisch gedoneerd aan het Afval loont Fonds

Heb je zelf acuut materiële of financiële hulp nodig, dan kun je je hulpvraag geheel anoniem doorgeven aan Stichting KijkopWelzijn.