Achtergrond informatie

Achtergrond informatie 2017-08-01T15:39:16+00:00
Impact investeren is voor een groot deel net als 'gewoon' investeren maar met een wezenlijk verschil: de sociale ondernemer is een onderneming gestart om een belangrijk maatschappelijk probleem op te lossen. Het 'waarom' is daarbij minstens zo belangrijk als het 'hoe'. Social Impact Ventures investeert uitsluitend in ondernemingen met een duidelijke, onderscheidende, schaalbare impact die onlosmakelijk verbonden is aan de core business van het bedrijf.
Renewi, opgericht in 2017 na afronding van de fusie van Shanks Group plc met Van Gansewinkel Groep BV, is een toonaangevend waste-to-product bedrijf dat ideaal is gepositioneerd om een aantal van de belangrijkste milieuproblemen waar de maatschappij vandaag de dag mee kampt, op te lossen: het verminderen van afval, het vermijden van vervuiling en het voorkomen van onnodig gebruik van eindige natuurlijke bronnen. Met meer dan 8.000 medewerkers in negen landen in Europa en Noord-Amerika, beschikken we over veel kennis met een uitgebreid aanbod van afvalbeheerproducten en -diensten. Voor ons is afval een manier van denken, een kans. Wanneer we iemands afval ophalen geven we het een nieuw leven. Voor onze klanten verwerken we een breed scala van afgedankte materialen in bruikbare producten en grondstoffen, zoals gerecycled papier, metaal, plastic, glas, houtsnippers, compost, energie, brandstof en andere producten. In dit proces beschermen we de wereld tegen vervuiling, behouden we de eindige bronnen en stellen onze klanten in staat om de duurzaamheidsdoelstellingen te behalen. Met onze diepgewortelde internationale expertise bieden we hen ook een uitgebreid productassortiment, gecombineerd met lokale service en aandacht. Boven alles is ons team betrokken en bevlogen over onze missie: afval bestaat niet. Zie voor meer informatie: Renewi website
Afval loont is een initiatief van ondernemer Jørgen van Rijn. Afval loont is een samenwerking aangegaan met RebelGroup, Renewi en Social Impact Ventures. De betrokken partijen geloven dat Afval loont een substantiële bijdrage kan leveren om de landelijke doelstelling van 65% hergebruik van huishoudelijk afval te realiseren en willen het inzamelingsconcept daarom gezamenlijk doorontwikkelen. De verwachting is dat de synergie tussen de partijen leidt tot een succesvol vervolg van Afval loont in Nederland en mogelijk daarbuiten. In de gemeentes waarin Afval loont actief is, wordt uiteraard ook nauw samen gewerkt met verschillende afdelingen van de gemeentes.
RebelGroup is een toonaangevend adviesbureau uit Rotterdam. De nichemarkt van Rebel is publiek-private samenwerking. Rebel is een platform van ondernemers en is continu op zoek naar innovatieve concepten en ondernemingen die bijdragen aan een betere wereld. Rebel heeft een ruime (internationale) track record in de afval- en recyclingbranche bij zowel het opzetten van nieuwe recyclingbedrijven als het ondersteunen van overheden in het realiseren van hun duurzaamheidsagenda. Zie voor meer informatie: http://www.rebelgroup.com/nl/
Afval loont is een inzamelmethode voor gescheiden huishoudelijk afval. Bij Afval loont krijgen mensen geld voor huishoudelijk afval dat gescheiden wordt ingeleverd bij de Afval loont filialen. Zie de pagina over ons. Afval loont is een social enterprise. In onze bedrijfsvoering zoeken wij naar de balans tussen people, planet en profit. Zie ook onze social enterprise pagina.

‹ Terug naar Vragen