Spaarpas & Afval loont app

Spaarpas & Afval loont app 2017-08-01T15:33:15+00:00
De Afval loont App werkt niet offline. Dat betekent dat je, als je hem wilt gebruiken, dus een data verbinding moet hebben. Je moet dus een Wifi verbinding of een mobiel data-abonnement hebben. Als je geen data-abonnement hebt, en je wilt toch gebruik maken van de QR-code, dan kun je ook een schermfoto maken van de QR-code. In het filiaal kan dan je QR-code vanaf de foto worden gescand. Hieronder staat hoe je, in de meeste gevallen, een screenshot kunt maken.

iPhone

De mogelijkheid om print screens te maken zit al sinds jaar en dag in iOS. Het systeem is voor alle iPhones hetzelfde, het werkt altijd identiek. Je hoeft dus geen aparte apps te installeren. Volg de volgende stappen:
 1. Open het scherm waar je een printscreen van wilt maken.
 2. Druk op de home-knop onderaan het toestel. Terwijl je die knop ingedrukt houdt, druk je op de aan/uitknop aan de zij- of onderkant.
 3. Als het werkt, licht je scherm kort op. Als je de iPhone waarmee je de screenshot maakt niet op stil hebt staan, hoor je een sluitergeluid van de camera.
 4. De gemaakte schermafdruk is terug te vinden in je camerarol. Vanaf daar kan je hem versturen zoals je ook gewone foto's verstuurt.

Android

 1. Ga naar het scherm waar je een screenshot van wilt maken
 2. Houd de onderste volumeknop ingedrukt en druk tegelijkertijd op de aan/uitknop. Houd dit een paar seconden vast.
 3. Boven in de notificatiebalk komt nu een icoon te staan dat aangeeft dat je een schermafbeelding hebt gemaakt. Vaak zie je ook nog een animatie, maar dat kan per fabrikant verschillen.
 4. Je gemaakte schermafdruk is nu terug te vinden in de galerie-app, in de categorie 'Screenshots'.
Bovenstaande manier zal op veel toestellen werken. Als je een oudere versie van Android hebt, kan het echter zijn dat het net een stukje anders gaat. Daar verschilt het vaak per merk hoe je een screenshot moet maken, dus we zetten het kort per fabrikant voor je op een rijtje. Samsung en LG: Bij deze toestellen moet je het bovenstaande schema aanhouden. In plaats van de onderste volumeknop moet je echter de home-toets ingedrukt houden. Deze manier werkt vooral bij toestellen met een fysieke home-toets. Sony: Sony had het maken van screenshots langere tijd anders geregeld. Houd simpelweg de aan/uitknop ingedrukt totdat er een menu verschijnt. Tussen de opties uitschakelen en herstarten staat bij sommige Sony-toestellen vervolgens de knop Screenshot maken

Windows

Een smartphone met Windows 10 of Windows 8.1? Als je bijvoorbeeld een Microsoft Lumia 950 hebt, of een Lumia 640 XL, dan is het maken van een screenshot reuze eenvoudig. Een schermafdruk is een kwestie van de juiste knoppen indrukken, voordat je hem kan terugzoeken in je galerij. Hou de volgende stappen aan:
 1. Ga naar het scherm waar je een schermafbeelding van wilt maken.
 2. Druk tegelijkertijd de home-toets en de aan/uitknop in. Het scherm zal een animatie tonen als bevestiging dat je de screenshot hebt gemaakt.
 3. Zoek nu de gemaakte foto terug in je galerij. De door jou gemaakte schermafbeelding staat tussen de andere afbeeldingen in je camerarol.
Deze methode werkt voor toestellen die draaien op Windows 10 en Windows 8.1, maar ook voor Windows Phone 7 en Windows Phone 8.

BlackBerry

Als je een wat oudere BlackBerry hebt, zoals de BlackBerry Passport of de BlackBerry Classic, kan je het beste onderstaande schema aanhouden. Bezitters van een BlackBerry met Android, zoals de BlackBerry Priv, kunnen het beste de handleiding voor Android-toestellen raadplegen. Hieronder lees je hoe je een screenshot maakt met BlackBerry OS 10.
 1. Ga naar het scherm waar je een screenshot van wilt maken. Dit kan elk scherm zijn, met uitzondering van het lockscreen.
 2. Druk tegelijkertijd de beide volumetoetsen in. Houd ze even ingedrukt, totdat je het camerageluid hoort.
 3. De afbeelding is nu opgeslagen op je telefoon. Je vindt hem terug tussen de door jezelf gemaakte foto's. Vanaf daar kan je de screen capture gemakkelijk doorsturen naar wie je maar wilt.
Mocht je een afwijkend merk hebben, zoek dan online naar hoe dit voor jouw toestel kan.
Je kunt ook je mobiele telefoon (en andere mobiele devices, zoals tablets) gebruiken als spaarpas, dankzij de Afval loont app. Een duurzaam alternatief voor de plastic spaarpas. Ga allereerst nogmaals de plekken na waar je de spaarpas zou kunnen hebben opgeborgen. Het komt regelmatig voor dat een spaarder zijn spaarpas vergeet in het Afval loont filiaal. Afval loont probeert de betreffende spaarder altijd zo snel mogelijk te informeren indien een spaarpas is gevonden in een van de filialen. Indien je je spaarpas kwijt bent, dan kun je voor de zekerheid het contactformulier invullen. Indien je spaarpas ook niet is gevonden in de filialen en je een vervangende spaarpas wenst aan te vragen, gebruik dan het contactformulier. De kosten van de nieuwe spaarpas bedragen € 3,50. Het bedrag dient vooraf te worden voldaan door overmaking naar het rekeningnummer van Afval loont. Binnen vijf werkdagen nadat het verschuldigde bedrag is ontvangen, wordt de nieuwe spaarpas per post aan je verzonden. Een en ander valt ook na te lezen in onze algemene voorwaarden. .
Ja, dat is mogelijk. In de Afval loont App zit de je persoonlijke QR-code. De spaarpas en deze QR-code zijn beiden middelen om je registratie mee door te geven in het filiaal. De App is een duurzaam alternatief voor de plastic spaarpas. De App heeft dan ook onze voorkeur.
Het installeren van de Afval loont app stelt je in staat om jouw mobiele telefoon te gebruiken om je persoonlijke account te managen, geld te doneren, te sparen voor jezelf of een maatschappelijke organisatie, je gegevens te beheren en te volgen hoeveel, wanneer en wat je hebt gespaard. Tevens kun je zien hoeveel CO2 jij hebt bespaard! En als laatste, maar zeker ook belangrijk, de App kun je als duurzame spaarpas gebruiken door de ingebouwde persoonlijke QR-code.  
Zoek op Afval loont, volg de aanwijzingen. De eerste keer zul je met je eigen gebruikersnaam (e-mail) en wachtwoord moeten inloggen. Daarna is dat niet meer nodig.
Je kunt ook je mobiele telefoon (en andere mobiele devices, zoals tablets) gebruiken als spaarpas, dankzij de Afval loont app. Een duurzaam alternatief voor de spaarpas! Om in het bezit te komen van een spaarpas dien je je te registreren op de website van Afval loont. als je registratie volledig is doorlopen, dan kun je in het filiaal een spaarpas halen.  

‹ Terug naar Vragen